Ris(ig)...;-)

Idag är jag inte kry! Känner mig verkligen risig, mycket värre än tidigare....trots att jag dricker Kan Jang & berocca. Trodde man skulle bli frisk fort då! Ska försöka med vilametoden, har hört att den ska funka ;-).

Idag har jag haft celebert besök i form av kära Eva-Lis. Vet inte sist vi kunde sitta & prata utan elden i röven (förutom då jag valde att sova under hennes besök *rodnar*). Trevligt som bara den var det i alla fall, tyckte både jag & mina töser. Snart kan vi träffas betydligt oftare då vi kommer så mycket närmare. Ja, gud va jag längtar! Just nu känns det som att jag inte gör nåt ordentligt...lite för krasslig för att orka leka helhjärtat med mina gullungar, mat ska handlas & lagas, disken ska diskas, hunden ska ut, katternas låda ska rengöras, tvätten ska tvättas & torkas & vikas & stoppas i sina lådor/garderober, lägenheten ska städas med allt vad det innebär... Jo, just det, jobbet ska ju snurra på också, barnen ska skjutsas till sina aktiviteter, & jag vill vara med på tomten där det händer saker, min sambo är i Göteborg sedan i måndags & kommer inte hem förrän på fredagkväll (tidigast). När  han väl är hemma är det jobb, jobb, jobb....

Nä, nu ska jag sluta gnälla!!!!Jag har hur många anledningar som helst att vara glad: jag har två underbara barn, en helt suverän familj som ställer upp oavsett vad, underbara vänner, jag är frisk (förutom denna sketna förkylning som egentligen inte är något att gnälla över), har mat på bordet & ett stimulerande jobb som jag trivs med. Toppa det med att vi snart har  ett helt nytt  hus att flytta in i så vet ni alla att jag har väldigt många anledningar att vara glad! Ibland måste man bara få klaga lite & tycka synd om sig själv..

 

Idag har min käre far & plutten varit & arbetat på tomten. De har huggit ner träd & samlat ihop ris i högar. Där garaget senare kommer att stå har pappa planerat & burit jorden dit där den gör nytta, dvs på "vägen" brevid huset samt på baksidan där vi skall ha våran fina altan. Varje gång jag åker ut till "huset" förundras jag över hur mycket de ( mest min pappa då) har hunnit & fixat med. Jag skulle nog inte komma på att gå omkring & dra ihop riset t.ex men jisses va fint det blir när det ärgjort. Fördelen med att hålla fint under byggtiden är dels att det är fint men den största vinsten är nog att man inte behöver göra allt sen när huset väl har kommit. Då har man nog att fixa allt annat.

 

Tack min käre far ännu en gång för att du fixar & donar så min hjärna inte behöver gå på högvarav ;-)...

 

 


Grundplintar på plats

Idag har NGM satt dit alla grundplintar så nu kan huset (nästan) få komma... Min käre far har varit med ytterligare några skopor sand så att det inte skulle bli för lite. Dessutom så har han burit bort en massa skräp så det hålls efter på bygget. Vet inte vad vi skulle ha gjort utan min lilla pappa...<3.

Mina älskade småtroll har äntligen fått spela på sitt nya Wii & lyckliga som bara den var de.

Jag tänkte raka våran lilla hund ikväll så vi slipper ha jordhögar inomhus men kom på att det fortfarande kan bli ganska kallt ute så det blev bara en dusch. Skulle vi samla ihop all jord & sand Rosé drar in skulle vi klara oss med ett lass mindre till tomten ;-)...


Grundmontering har påbörjats

Strax efter klockan sju anlände jag till "huset". Då var min far & karlarna från NGM redan där & hade påbörjat dagens arbete...

Håkan har styrt kosan mot Göteborg för en kurs, stackarn måste åka bil hela vägen.... Tur att de är två så de kan turas om att köra iaf.

Idag har de hunnit med att placera ut plintar till det som kommer att vara kök & tvättstuga när huset väl kommer. Pappa har kört otaliga svängar & hämtat sand med skopan. Det behöver fyllas rejält mycket så att huset kommer tillräckligt högt upp. Jag fick skriva på ett papper att VI ville ha det så högt, att det inte var deras idé..... När man kollar med laserinstrument är husets framsida lite högre än infarten. På baksidan däremot måste det nååågra lass med fyllmadsmassa så det inte är en brant ner. Allt för att undvika att vatten ska rinna mot huset istället för ifrån. Hellre fylla på ordentligt än att bygga i en grubba.

Kära Eva-Lis kom förbi en sväng men då hade jag däckat i soffan & lyckades inte vakna. Det är fortfarande väldigt synd om mig, jag har ont i halsen & känner mig rätt så risig. Förlåt Eva-Lis, kommer du någon fler gång så lovar jag att jag ska vara betydligt trevligare än idag!


Ny dag, nytt sprängningsförsök

Söndan åkte Håkan ut så han skulle vara där vid 10-tiden. Jag klev upp ur sängen när han åkte... Det var nog inte världens smartaste idé att ha för lite kläder på sig på snögloppsdan. Ont i halsen & kroppen (stackars lilla mig). Jag & tjejerna hastade ut så vi inte skulle missa nåt kul ;-).

Det var bättre väder denna dag, tack & lov! De borrade ännu mer hål innan de kunde spränga....& borrade... Vid 14.15 small det första gången men det skulle visa sig att de behövde borra & spränga liiite till innan de kunde vara helt nöjda. Jag tror att de bara tyckte det var så himla kul, inte alls nödvändigt ;-)...Ja,jisses vad de fick jobba för maten. Vid 18.30 var det dags igen.

Då hade jag packat in mig, barnen & deras mormor i bilen för en nätt liten tripp till Övertorneå. Målet var att köpa ett nästan nytt Wii spel till sötisarna. Gissa om jag hade nöjda barn på vägen hem?!  De var så duktiga, inget tjat trots att de fick sitta i bilen nästan tre timmar...Gullungar!

Vid "huset" fick dunderklumpen det angenäma uppdraget att ta bort stenskravlet som hade blivit vid spräningen. På måndag skulle ju NGM komma & påbörja arbetet med grundmonteringen. Min käre far fixade så att det gick att köra på sidan om "huset" där stenen hade varit.

Tack pappa & dunderklumpen för att ni har tillbringat hela helgen med att ta oss lite närmare målet!

 


Sprängdag(s)

Lördag morgon bjöd på strålande solsken! Värre blev det när det började dra ihop sig för att åka ut mot "huset". Vi skulle träffas runt 13-tiden för att sätta igång. Håkan skulle åka med flickorna till stugan & träffa deras farmor & kusiner. Jag ville inte missa sprängningen!!
Våran käre vän dunderklumpen, även kallad sprängkungen, skulle komma & hjälpa oss så att allt blev rätt. Det är han som besitter kunskapen för tocken däringa saker.
 
Väl där så bjöds vi på snö, blötsnö...
Dunderklumpen började med att "skrapa" bort mossa & tjafs från "stenen" som senare visade sig vara berghälla.... 
Min käre far & dunderklumpen började borra en hel massa hål, där man senare skulle stoppa själva dynamiten, & borrade & borrade. Jag fick också prova på att skaka lös med borren, kul men fy vad skakis jag blev..
Vi gjorde endast kortare fikapaus & middagspaus sen var det till att ge sig ut i snögloppet igen.
Det snöade så förb----- att jag stoppade grankvistar i borrhålen så man inte skulle missa dem sen när det äntligen blev dags för det roliga. Många hål blev det...
Strax före 20 tyckte jag att vi skulle ge oss  & fortsätta på söndan, då med Håkans hjälp!


Husgrunden är planerad...

Vi styrde kosan mot Persön efter att ha inhandlat det viktigaste inför middan, godis ;-)... Vi började med att avnjuta tacos hos Peter & Annika så vi skulle orka gå de få meter det är till "huset".

Jisses vad de har hunnit mycket idag! Ett stort lass med sand har landat på tomten. Gubbarna på Norrlands grundmontering har varit & märkt ut hörnen på huset så nu ser vi hur högt huset kommer att stå. Det kommer att bli ganska många lass med fyllnadsmassa...men vad gör väl det? Huvudsaken är att det blir fint!

Vi har vatten i borrhålet!!!! Firman som var & borrade ska komma med spolbil & spola hålet ändå, det är lika att göra det på en gång....så de kommer någon gång till veckan.

Det var visst någon stenbumling som måste sprängas bort som var en aning i vägen. Jag måste bara vara med & titta(läs lyssna). Jag fick veta att man måste stå så långt bort så man inte ser så mycket...hmmm... Före & efter bilder får det bli då!

Tjejerna tycker att det är så kul att vara med & titta på hur det går framåt & säger stolt att vi ska till huset (som inte finns) när vi ska dit. Dessutom får de ju cykla hela vägen från mormor & morfar & det vill inte säga lite det.


stackars lilla mig....

Nu har jag varit hemma med mina krassliga barn i en hel vecka & är kraftigt less på denna hosta från helvetet! Vad händer då? Jo, jag blir ynklig & kan inte träna :-/. Jag är inte sjuk men känner mig inte heller helt fräsch.... Det är sååå typiskt när man äntligen har lyckats plåga sig till gymmet & faktiskt tycker att det är hur kul som helst. Nåja, bara barnen slipper denna vidriga hosta så är jag nöjd :-).

Jag försökte tvinga min sambo att komma hem tidigare idag, han är ju ändå vd ;-), så vi kommer oss ut till "huset" medan det fortfarande är ljust. Ska bli kul att se hur mycket de har hunnit idag...

Middag hos min käre bror & hans underbara sambo Annika.

Nu ska jag sluta att tycka synd om mig själv & kliva in i duschen så jag luktar gott åtminstone ;-)!


Snart är huset här...

Helt otroooligt att jag skulle börja blogga.... Känner att det kan vara kul nu när vi snart är med hus igen. Mest för min egen skull att kunna skriva lite minnesanteckningar. Även lite intressant för vänner att hänga med ;-).

Idag har Metria varit & satt upp pinnar som visar exakt läge var huset samt garaget ska stå. Det blir nog att ringa dem igen så vi får flytta lite på garaget, annars står det rakt framför ett av fönstrena. Bättre utsikt kan man ju ha ;-). Pappa har varit med traktorn & jämnat till marken där huset ska stå för imorgon kommer de & börjar med grunden. Firman som ska borra efter vatten åt oss har också varit där idag, så nu händer det verkligen något!

Jag är så fruktansvärt less på att ha det mesta nerpackat i kartonger & uppe på vinden. Lägenhet är verkligen inte min grej! Men men, jag kan se ljuset......

Platsen där huset ska stå är så otroligt fin med skog & ängar nästan runt om. Precis som jag (& resten av familjen) vill ha det :-). Katterna längtar ut till landet & vill jaga möss & Rosè vill springa löööös. Snart........


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0