En sån dag...

Jaa, vad ska man säga om denna dag?? Har jobbat, eller rättare sagt varit på utflykt med jobbet. Vi var bjudna till min mor i Persön på grillunch idag. Emelina hade så ont i foten så hon fick följa med. Vi hade tur & fick en tid till doktorn precis vid lunchtid.... Nåja, bättre det än ingen tid alls! Hon konstaterade att det var bra att jag hade gjort som fotvårdaren sa. Vi ska fortsätta med våtomslag några dagar så blir det säkert mycket bättre.

Lunchen var hellyckad! Det är så roligt att kunna åka iväg med arbetsgruppen & göra lite roliga saker. Det är vi värda!!

 

Alvina har varit på cykelutflykt med klassen & haft friluftsdag på Porsön. Hon blir så glad & stolt när hon får ta med matsäck som hon själv har valt innehållet i. Tidigare har det varit relativt nyttigt innehåll i den, nu ville hon ha kall pizza. Jag vet inte vem som blev mest lycklig när hon fick det, jag som slapp engagera mig i den eller hon som fick pizza.... Alla glada & nöjda. Med Pauluns juice & lite nötter kändes det som att matsäcken var helt okej i alla fall.

 

Jag känner mig lite trött & sliten för tillfället.

Ska vara överallt & ingenstans samtidigt. Vabba & vara på jobbet, hinna med möten & diverse aktiviteter med skola/dagis. Det ska vara matsäckar & avslutningar på än det ena än det andra, cykel ska med, badkläder packas.... Min hjärna håller på att brinna upp känns det som ibland, tror jag måste köra en defrag på den ;-)... Någon som vet hur det går till ???

 

Barnen är i alla fall väldigt glada & nöjda & det är huvudsaken i denna halvkaosartade tillvaro med husbygge & flytt & allt annat.

De har lekt med Nicolina idag. Det är så roligt att se & höra dem leka med en kompis som var deras gemensamma från början. Det blir inte samma maktkamp som när Alvina tar med sig en kompis från skolan. Det är inte helt lätt det där med kompisar, de är ju så nära varandra i ålder. Flera av Alvinas kompisar är närmare Emmis i ålder än Alvina. Tur att det går bra att leka tre stycken för det mesta!

 

Jag hade lite fjärilar i magen när jag skulle gå in i huset & kolla hur hallen blev...

Den blev jättebra! Den vidriga tapeten var inte vidrig men jag är ändå glad att han tapetserade med vardagsrumstapeten i "hallen" mot sovrummen. Hallen blev faktiskt riktigt fin. Skönt... Resten är jag också helnöjd med.

Jag har bokat en städfirma som kommer & gör en riktig byggstädning på måndag. Det känns skönt att slippa göra det också. Besiktning av huset är på tisdag kl. 8. Sen får vi börja flytta in!!!!!!!!!!!!!

Nu MÅSTE jag ta mig tusan börja packa, eller i morgon.... Jo, så får det bli!

 

Jag passade på att testa gästsängen efter middagen hos mor & far, jag skulle se ett inslag på tv om hur man får pengarna att räcka.... Tyvärr somnade jag så jag har fortfarande ingen aning om hur man lyckas med den bedriften ;-). Jag sov nog minst en timme, trots att min kära svägerska var & väckte mig två gånger. Jag kommer ihåg att hon visade mig en jättefin klänning som hon hade varit & köpt, sen somnade jag igen.

 

Nu blire lite bilder!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Måndag!!!

Idag känns det verkligen att det är måndag. Jag är hemma med Alvina som fick ont i magen i natt, lillasyster ville också vara hemma....

 

Alvina låg med mig i våran säng & surrade som bara den halva natten, även om det i morse kändes som att hon hade hållit mig vaken hela natten. Idag är magen bra. Skönt!

 

Då, har Emmis istället jätteont i foten som har en fläck som är röd, svullen & varm. Tur att min kära Anna är ambulerande fotvårdsterapeut (jo, det HETER så). Efter en snabb titt på foten fick jag direktiv om vad jag behövde göra. Smart som hon (Anna) är informerade hon även Emmis om vad hon skulle låta mig göra. Min duktiga lillstumpa. Är det inte tjorvmagen så är det nå annat skit..... Håller tummarna att hon är bra imorgon. Är det inte bättre så blir det en tur till farbror doktorn.

 

Har även ringt & bokat tid för Emmis till en riktigt duktig kinesiolog (heter det verkligen så?) som ska få göra en balansering på henne så vi får till magen. Det känns som att doktorerna inte riktigt vet vad de ska göra. Nu har vi lyssnat på dem i några år & inte har det blivit bättre. Dags att testa något som brukar funka!

 

Huset då..... Det är tapetserat i tre rum & lagt golv i två. Det beräknas vara klart på torsdag. Det känns helt sjukt! Jag kan inte riktigt greppa att det är vårat hus & att vi ska bo där, måste vara fruktansvärt trög ;-). Vi får mest troligt flytta in om lite drygt en vecka. Kanske dags att börja packa då?!

 

När jag kom ut till huset & började titta på tapetrullarna som stod så fint i kartonger fick jag en chock! Där, i kartongen var det några rullar som inte alls var speciellt snygga. Jag vågade inte fråga om de var till vårat hus & var de i så fall skulle vara. Tänk om jag hade skrivit fel & faktiskt valt de till vardagsrummet, hemska tanke. Jag vågade inte fråga...

 

Vi åkte till  mamma som förbarmade sig över våra risiga hår & kapade en hel del på mig & Alvina. Emelinas hår var i betydligt bättre skick så hon klarade sig med det mesta kvar :-).

 

Naturligtvis var jag ju bara tvungen att åka & kolla hur det gick för karlarna i huset & då kunde jag inte hålla mig längre.

Var ska de där vidriga tapeterna vara, frågade jag. De tittade lite frågande på mig men svarade: i hallen. Jag drog en lättnadens suck innan de förklarade att hallen räknas hela vägen till alla sovrum!!!  VA? Är det möjligt? Vi måste ha haft totalt hjärnsläpp när vi valde tapetfan. Tur att de är shyssta. De sa att de kunde ta vardagsrumstapeten hela vägen & bara ha den vidriga i hallen. Tack, snälla!! Den är faktiskt helt okej i hallen, hoppas jag.

 

De får en nybakad kaka imorgon bara för att de är så himla trevliga & snälla! Det är inte en muta, det kallas belöning!

Inga bilder idag, tyvärr. Kanske imörra :-)....


Heeeeeeeeelg!

Det känns som att jag har tillbringat helgen med att sitta en hel del i bilen.... Igår var det Alvina som skulle på kalas. Jag & Emmis skjutsade henne till Porsön & sen bar det iväg till city för mig & lillstintan. Vi skulle köpa en keps till Emelina. Konstigt nog blevdet ytterligare några saker ;-). Trötta & sugna efter allt shoppande stannade vi till på BO´s café för att avnjuta lite saft/kaffe med dopp. De hade väldigt dåligt utbud för personer som inte tål laktos, Emmis testade tre sorter (tog en tugga & konstaterade att den smakade gammalt) & fick ont i magen efter ett litet tag. Jag kom fram till att det var nog den förb-----e biskvin, som de förmodligen har doppat i vanlig blockchoklad, som var boven i dramat... Tur att de har snäll personal på H&M på storheden, de lånade ut personaltoan när jag sa att det var kris!

Stackars lilla Emmis....

Efter det drog vi ut till Persön en sväng & "plockade" lite blommor som min far var snäll & inte harvade ner. När han såg dem ringde han till mig & frågade om jag ville komma & titta om det var något jag ville ha. Att jag ville!

Tyvärr hann jag inte plantera dem idag, det får vänta till imorgon.

Sen blev det plattan i mattan till lägenheten för ombyte & uppfräshning. Middag hos underbara Anna & Joel med älskade gudbarn var nästa anhalt.

Oj, vad mysigt, gott & heelt underbart det var! Det känns som att det var så  himla längesen vi har träffats. Jag somnade ovaggad strax efter tolv...

Idag tog vi en sen långfrukost  innan vi hämtade flickornas kompis för vidare färd ut till Persön. De har byggt ett eget litet hus  idag som blev så fint. Lite hjälp av morfar med stommen & en del hjälp av sin pappa med fasaden sen var det klart för inflytt! De har varit ute & lekt hela eftermiddan.

Tanken (min) var att deras kompis Nicolina skulle bli avsläppt på hemvägen & sen skulle vi fortsätta hemåt för blötläggning av två lortiga ungar. De (barnen) var dock så kloka & kom på att hon kunde ju bada hos oss för hon var ju också lortig! Så fick det självklart bli. De  fick testa en ny badbomb från Lush medan jag gjorde kvällsfika bestående av rosa prinsessplättar  med sylt & grädde till.

Underbara, godoftande gullungar tjattrade vid köksbordet & avnjöt princessplättar innan det var dags för Nicolina att åka hem & inta sängen.

Nu har jag en tårtbotten i ugnen som jag tänkte att "våra" snickare skulle få avnjuta imorgon! Det blir krisptårta med smörkräm....

Första middan tillagad vid huset!

 

 

 

 

 


Måste kanske börja packa.....

Det har varit lite hektiskt en tid....& idag gick jag upp till heltid igen, suck. Det känns som att det kom liiite fel i tiden.

Nåväl, det blir nog bra om ett tag.... Malins möhippa var superkul! Det känns att jag inte är van att hålla igång så sent ;-). Gammelkroppen börjar säga ifrån.

 

Igår var vi ut till huset med en av Emmis kompisar. Emelina var så himla glad när hon fick visa huset för sin kompis Ella. Sötungarna var mer än glada när de fick leka i skogen & avnjuta glass på den inte helt färdiga bron.

Nu är det bara väntan på tapeter & golv. De kommer nästa vecka & gör klart. Jag kan inte riktigt förstå att det är vårat hus & att vi faktiskt får flytta in om ca två veckor..... Hääärligt!!!

Måste bara städa en hel del först, det är sjukt mycket byggdamm överallt. Jag passar på att föreviga Håkan när han städar, så har jag något att titta på när jag påstår att han minsann (nästan) aldrig städar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


RSS 2.0