Huset har fått tak

Idag har jag jobbat. Det betyder att Emelina är bättre i magen för tillfället i alla fall,skönt! Jag lovade att Alvina skulle få  ta med sig en kompis till huset idag så hon skulle få visa sitt nya hem. Spända av förväntan satte vi oss i bilen & styrde kosan mot Persön. Väl där rusade alla barn in & sprang runt & tittade. De hade nästan hunnit runt i alla skrymslen & vrår innan jag hann in ;-)..... De lekte lite kurragömma & satte sen av ut & upp på stenar & sprang runt i leran. Det var lyckliga (lortiga) barn vill jag lova:-).  Perran & Fia kom förbi en sväng & tittade, det var mycket trevligt & oväntat....

Efter att barnen fått leka ute en stund åkte vi till brorsan & prippan där vi bjöds på mycket god middag som avslutades med kaffe & dopp. Tack snälla ni! Även där var barnen ute mest hela tiden. De älskar verkligen att vara ute på stora fria ytor, speciellt Emelina. Hon längtar till vi bor där så hon får vara ute ensam hur mycket hon vill, sötungen.

Sen var det dags att åka hem så barnen skulle komma i säng någorlunda i tid. Jag har hunnit baka två sorters fika så arbetarna får färskt fikabröd imorrn. Det har de gjort sig förtjänta av.

Takstolarna har kommit på plats idag & de har fått undan en massa saker från huset så nu kan man se hur bra planlösning det är. Jag är så nöjd med vårat val av hus!

Både jag & Håkan kan gå runt hur länge som helst & bara titta & njuta. Snart, snart.........

 

 

 

 

 

 

 


Regn, regn & åter regn!

Hemma med Emmis även idag. Alvina har åkt till skolan,de skulle ut på en cykeltur & det ville hon inte missa! Jag & Emmis åkte ut till ett blött Persön. Inga takstolar blev monterade idag heller pga regnet & det är ju iofs bra, då minskar ju risken för att få fuktskador i taket...

Jag vet inte hur många som har frågat mig hur vi vågar bygga ett Älvsbyhus efter allt som har varit på tv... Jag är något less på frågan! De ärden största husleverantöreni Sverige, jag tror tom i Norden. Inte konstigt att det går snett på sina ställen. Dessutom har de nu verkligen ögonen på sig & det är ju jättebra (för våran del) i dettaläge. Jag tror att de är måna om att deras kunder ska bli nöjda, även om det kanske inte går att gå alla till mötes. Det är klart att det vinklas en del också i dessa inslag. Jag har  inte lagt ner tid på att se programmen överhuvudtaget. I dagsläget är jag bara såååå nöjd, hoppas att det får fortsätta så, vill inte behöva äta upp det jag just skrivit ;-).

De som är & jobbar i huset nu på dagarna är jättetrevliga & mycket gulliga mot barnen. Idag när jag skulle visa mamma huset satt de & åt men inte brydde de sig om att vi kom mitt i lunchen... Lika trevliga som tidigare!

Igår utlovade jag lite mer bilder, nu lite interiör :-)!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Jaaaaaaaaaaa, huset är här!!!!

Dagen började med ett läkarbesök med Emelina. Magen krånglar & vi är sååååå less på att lillstintan ska behöva ont så ofta! De tog prover för att se om hon är gluten eller laktosintolerant... Hon var så himla duktig när de stack henne i armen & konstaterade att det gör ju inte ens ont. Tänk om hennes mamma också skulle få in det i skallen när det är hon som ska stickas ;-)..

Desto roligare  är det att huset nu är ett hus! De har satt ihop alla delar idag så vi har varit & gått omkring där :-). Jag blev lite tårögd när jag tänkte att vi faktiskt ska bo där, det är VÅRAT hus! En underbar känsla. Nytt & vårat....

Barnen var överlyckliga när de gick in i sina rum & började genast att möblera ;-). Emmis konstaterade att hon ska minsann bara ha en leksak i sitt nya rum, eller kanske två. De andra ska hon sälja. Intressant att se hur det går med det ;-). Alvina sträckte sig till att sälja alla sina barbies. Stort! Vi ville helst inte åka därifrån men blev tvungna när klockan drog iväg. Ny dag imorgon & nya bilder!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


RSS 2.0