Dagen för borttagning av bukbroderi har anlänt...

Idag vaknade jag kl.04.10...
Förväntningarna var rätt höga inför dagens första & stora händelse, stygnen skulle väck!
Graviditetskänslan/ "magen" skulle kastas i soporna & jag skulle få se min nya mage för första gången :-).
När jag vaknade upp efter operationen för en vecka sedan var det med stor förvåning jag kikade ner mot magen & såg en mage som hade kunnat tillhöra vilken kvinna som helst, gravid i femte eller sjätte månaden.
Hmmmm, hur länge var jag egentligen nedsövd, har läkaren gett mig implantat? Frågorna var många & läkaren hade (klokt nog) flytt fältet. Man skulle kunna tro att han har haft att göra med morfinstinna kvinnor tidigare ;-).
Nåväl, inte direkt van att ha en gravidmage som sticker ut & är i vägen har det blivit en del garv under veckan. Ett & annat höjt ögonbryn har också skådats. Personer som jag träffat för bara några veckor sedan då jag fortfarande hade (till synes) platt mage har sett rejält förvånade ut nu när jag har träffat dem i mitt tillfälliga tillstånd.
Såna gånger hade jag verkligen önskat att jag kunnat läsa folks tankar ;-P.
 
Åter till dagen då!
Det har varit en stor procedur varje dag när det varit dags för den dagliga "duschen". Inlindad & omstoppad var det ju bara att fetglömma den vanliga duschproceduren. Så tidsåtgången har varit betydligt större, inget undantag denna morgon.
Älskade vännen Jessie dök upp vid 8- snåret, uppdraget för dagen var chaufför & fotograf i vänkostym.
Med oss hade vi den otroligt vackra skapelsen där min "gamla" mage fått flubba modell. 
 
Stygnen togs bort under tiden som Jessie fotade en hel del. Var ju som svårt för mig att se speciellt mycket.
Skakiga ben behöll min kropp upprätt när det så var dags för mig att ta plats framför spegeln. De som känner mig vet att nu kom det både en & två tårar i ögonvrån... Heeeeeeeeelt otroligt vilken skillnad! Visst, den är svullen & hård. Tidigare var den platt men med flubb. Svullnaden kommer att avta mer & mer för att om några veckor försvinna helt. Då blir det belöning i form av ett par nya brallor från bikbok :-)!
Aldrig mer kommer det att slita & göra ont när jag tränar. Ska bli så himla skönt & om möjligt ännu roligare att träna :-). Nu känns det mest jobbigt att inte få träna alls på minst tre veckor till men hey, det är lätt värt det!
 
Doktor Fredrik blev så otroligt glad över tårtan, tyckte den var helt fantastisk. Han sa att den var läskigt lik en riktig mage, kunde inte fått bättre betyg :-)! Tusen tusen tack Annika, sockerbagerskan, Pettersson!
Han skulle bjuda personalen på tårta & ryktet om den fräna tårtan spred sig som en löpeld över kirurgmottagningen, sååå kul när det blir så uppskattat.
 
Jessie & jag belönade oss med en fika innan vi drog ut på Storheden för ytterligare belöning i form av shopping :-)! Smått euforisk svävade jag på mina flubbfria moln & gick omkring med ett stort flin i fejset hela tiden. Älskade Jessie har låtit mig tvinga runt henne på alla möjliga ställen utan att klaga minsta lilla. 
Det är såna här gånger, när man tvingas att ta emot hjälp från de som är genuint intresserade av att hjälpa till, som man inser hur otroligt mycket värt allt är. Jag känner mig priviligerad som har så fantastiska vänner vid min sida...
Eftermiddan & kvällen har jag ägnat åt vänner, både via mail, telefon & IRL. Det sista är att föredra men det ena utesluter, som bekant, inte det andra.
 
Blev bjuden på kaffe till grannen & hade tur att bli hämtad så jag slapp gå ca 500 meter i ösregn ;-)...
Blev med bil när jag skulle hem så jag tar mig in till stan imorron igen :-).
Ska förära gymmet med ett besök & bara se till så de inte glömmer bort mig!
 
Tröttmössan är tung & tenderar till att strama runt min arma skalle, är i stort behov av sömn nu så g´natt på er!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0